Змініть свою реакцію на події!
20, субота квітень

«Бог Господь – моя сила… і водить мене по висотах!» (Авакума 3:19)

Щось у вашому житті розвалюється? Ваш фінансовий стан здається непевним, кар’єра, над якою ви працювали, рушиться, ваше здоров’я погіршується, люди, яким ви довіряли, підводять вас. Нікому не подобаються такі часи, але з Богом ви все переживете. І тоді ви переглянете своє відношення до цих питань.

Коли те, на що розраховував пророк Авакум, почало руйнуватися, він змушений був навчитися розрізняти справді важливе та непохитне від тимчасового. Це переоцінка, яку ми всі колись маємо зробити. Ось що сказав Авакум: «Коли б фіґове дерево не зацвіло, і не було б урожаю в виноградниках, обманило зайняття оливкою, а поле їжі не вродило б, позникала отара з кошари і не стало б в оборах худоби, – то я Господом тішитись буду й тоді, радітиму Богом спасіння свого! Бог Господь – моя сила… і водить мене по висотах!» (Авакума 3:17-19). Авакум зрозумів, що не може контролювати певні речі. Тому він вирішив контролювати свою реакцію на події, радіючи в Господі незалежно від того, що сталося, і черпаючи від Бога силу продовжувати шлях. Чого можна навчитися у цієї людини? Що у вас є вибір! Що ви можете прийняти рішення прославляти Бога, незалежно від того, що вам дає життя. Бог не обіцяє вивести вас із складної ситуації, Він обіцяє провести вас через неї. Тож перестаньте журитися і почніть прославляти Бога за Його вірність, за ваше спасіння, за ваше здоров’я, за ваших друзів і родину та всі інші благословення, які Він вам дав. Якщо ви шукаєте причини для радості, ви їх знайдете!