Бог змагається разом з вами
30, субота березень

«Торгуйте, аж поки вернуся» (Луки 19:13)

Ісус сказав: «Один чоловік, роду славного, відправлявся в далеку країну, щоб царство прийняти й вернутись. І покликав він десятьох своїх рабів, дав їм десять мін, і сказав їм: «Торгуйте, аж поки вернуся »(Луки 19:12-13). Слово «торгуйте» передбачає повне володіння майном. Нас покликано не «тримати оборону», а «переможно володіти землею». Христос повернеться не за переможеною церквою, а за переможною церквою. Ви скажете: «Але мої шанси не дуже хороші». Тоді вам потрібно поглянути на Божі можливості. Згідно Божої математики, один може перемогти тисячу ворогів, а двоє можуть перемогти десять тисяч  (Повторення Закону 32:30). Бог любить взяти те, що виглядає маленьким і незначним, примножити це і отримати велику перемогу.

Коли Бог сказав Гедеону, що Він використає його та триста солдатів, щоб знищити армію з сотень тисяч, Гедеон нагадав Богу, що він  походить із найменшого племені та найменшої родини. Але Бог сказав: «Але Я буду з тобою, і ти поб'єш мідіянітян, як одного чоловіка» (Суддів 6:16). Одне «безумовно» від Бога усуває всі наші «можливо» та «що, якщо». Гедеон сказав своїм трьом сотням людей: «І засурмлю в сурму я та всі, що зо мною, то засурмите в сурми й ви навколо всього табору, та й скажете: меч за Господа та за Гедеона!» (Суддів 7:18). Коли ви розмахуєте мечем з одного боку, подивіться через плече, і ви побачите, як Господь розмахує Своїм мечем з іншого боку. Ви не одні. Бог бореться поруч з вами, тому ви переможете.