Слово згори (2)
19, неділя травень

«Пам’ятай день суботній, щоб святити його» (Вихід 20:8)

Четверта заповідь: «Пам’ятай день суботній, щоб святити його» (Вихід 20:8). Цю заповідь не було призначено для тлумачення в: а) Легалістичний підхід. За днів Ісуса було понад тисячу п’ятсот речей, згідно з Законом Мойсея, які не можна було робити в суботу, наприклад, купатися, ходити занадто далеко або чесати укус блохи. б) Вільний підхід. Протилежністю легалізму є дозвіл усього. У неділю ми ходимо скрізь, крім церкви, а потім виправдовуємося, кажучи: «Я буду там духом» або «Я відчуваю себе ближчим до Бога на полі для гольфу чи на пляжі». Це не пройде з Богом! в) Обмежений підхід. Ви не можете відвідувати церкву в неділю та ігнорувати Бога решту тижня. Він не просто Господар суботи, Він є Господар вашого життя. Ось як була задумана субота: 1) День відпочинку. Відновлення починається з відпочинку. Хтось сказав: «Коли ти любиш те, що ти робиш, це не робота». Це може бути правдою, але ця філософія може призвести до вигорання та зриву сил. Давид сказав: «На тихую воду мене запровадить. Він душу мою відживляє» (Псалом 22:2-3). Кожен сьомий день Бог називає «тайм-аут». 2) День відновлення. Наприкінці свого життя коментатор Біблії Вільям Барклі сказав: «Я старий і зрозумів, що в житті є дуже мало речей, які дійсно мають значення, але ці кілька речей мають величезне значення. Поклоніння разом з іншими віруючими має значення, тому що воно підкреслює те, що є важливим для Бога, як-от Його Слово, Його воля, Його поклоніння, Його покликання, Його благодать і Його сім’я».