Перенесення фінансових потрясінь (3)
26, субота листопад

«…ми їли й були ситі, і багато позосталося…» (2 Хроніки 31:10)

Доктор Норман Вінсент Піл був молодим священником під час Великої депресії. Його зарплату зменшили вдвічі. Він каже: «Всі були налякані й пригнічені. Підприємства зазнавали краху. Ніхто не міг позичити грошей. Тиск посилився, і вперше мені стало страшно. Я сказав своїй дружині: «Ми у жахливій ситуації. Ми не можемо оплатити рахунки. Що ми будемо робити?» Її відповідь вразила мене: «Ми почнемо сплату десятини!» Я сказав: «З чого? Це неможливо». «Не неможливо, − відповіла вона, − необхідно. Ми будемо жити на 90 відсотків твоєї зарплатні. Десятина є актом віри, і якщо ми маємо віру розміром як зерно гірчиці, не зостанеться нічого неможливого». Вона була права, ми впоралися. Гроші не надходили, але їх завжди вистачало. Крім того, практика відкладання десятини, здавалося, заспокоїла мої страхи і стимулювала мій розум. Є невидимий резервуар достатку, який наповнюється, коли ви слухаєтесь Божого закону».

Біблія каже: «Благословення Господнє воно збагачає… і… смутку воно не приносить…» (Приповісті 10:22). Здатність Бога благословити вас не залежить від того, що відбувається в економіці. Коли ви вшановуєте Його своїми десятинами та пожертвами, Він «... небесних отворів вам … відчиню, та… виллю вам благословення аж надмір. І ради вас насварю Я все те, що жере...» (Від Малахія 3:10-11). У Старому Завіті, коли Божий народ «почав приносити дари до Господнього дому», всі були «ситі...і багато позосталося». Чому? Тому що Господь «поблагословив народ Свій». Ви б краще покладалися на людську економіку  чи на Боже благословення? Вибір за вами!